2019-ben elolvastam... + 2019. top 5 elolvasott könyve


Sziasztok!
Először is, bocsánat, eléggé elmaradtam a bejegyzésekkel, sajnos a karácsony előttre tervezett bejegyzések ötödét tudtam csak megírni, és most, januárban (és februárban...) is közbeszólt a tanulás és az időhiány. De! Most itt vagyok, úgyhogy...

A mai bejegyzésben azokat a könyveket fogom nektek bemutatni, amiket 2019-ben elolvastam. Nagyon sok jó könyvet olvastam el az évben, szóval arra gondoltam (csak, hogy a saját dolgomat nehezítsem...), a bejegyzés végén összeállítom 2019. top 5  általam elolvasott könyvét! Úgyhogy, nem is húzom tovább a szót, lássuk is a könyveket!





Január


Connie Glynn: Beépített hercegnő

Lottie Pumpkin egy átlagos lány, akinek minden vágya, hogy hercegnő lehessen – jelenleg ösztöndíjjal tanul a Rosewood Hall nevű előkelő bentlakásos iskolában. Ellie Wolf egy hercegnő, aki másra sem vágyik, minthogy átlagos lehessen – ő azért jár Rosewood Hallba, hogy elodázhassa királyi kötelességeit, melyek Maradova trónörököseként várnak rá. Amikor a sors szeszélye folytán szobatársak lesznek, szinte kínálja magát a lehetőség és személyiséget cserélnek – ám valaki tudja a titkukat, és Rosewoodban többé semmi sem az, aminek látszik…
A Nooderellaként is ismert Connie Glynn Youtube-sztár ezúttal regényíróként debütál – a Beépített hercegnő a Rosewood-krónikák című sorozatának első darabja. Merülj alá Lottie, Ellie, valamint a rejtélyes és mágikus Rosewood Hall világában!

Egy varázslatos, hangulatos, szerethető történet volt számomra. ITT megtalálod a bővebb értékelésemet.✨



Leiner Laura: Bexi-sorozat 4.,5.,6, rész

Ide a Bexi-sorozat első részének fülszövegét fogom bemásolni, mert a későbbi részek fülszövege spoileres lehet.

Budai Rebeka élete tizenhat évesen fenekestül felfordult, amikor posztolt a barátja falára egy szemrehányó, egy szál gitáros dalt, a Késtélt.
Azóta ő Bexi, aki immár a második lemezén dolgozik, a dal ugyanis óriási sláger lett és országos hírnevet hozott számára.
Körte, a tetoválóművészből avanzsált menedzser épp egy tévés fellépést szervezett le a Pop/Rock sztár leszek! döntőjébe, ahol Beki a legesélyesebb versenyző duettpartnere lesz.
Nagy Márk nemcsak az énekhangjával, hanem külsejével is belopta magát a női nézők szívébe, de Bekivel már nehezebb dolga lesz…

Bevallom, engem a fülszöveg nem fogott meg, az viszont már sokkal inkább, hogy L&L könyvről van szó. Leiner Laura tipikusan az az író, akinek a könyveiért a többség rajong, valaki meg kifut a világból. Ha az első rész nem is tetszett annyira nagyon-nagyon, hát, a többi mindenképpen! Beleszerettem a karakterekbe, Nagy Márkba, a történetbe.
Azóta is az egyik kedvencem a sorozat!❤️♫


Wéber Anikó: Az osztály vesztese



Az éjszaka leple alatt furcsa kép kerül az osztály facebook oldalára: esetlen alak minionjelmezben, felette a falra írt felirat: Az osztály vesztese!

Az osztályfőnök tombol, a diákok gyanakodva méregetik egymást. Tettesnek se jó lenni, de áldozatnak még rosszabb. Gyerekek életét ismerjük meg mindenestül, miközben velük izguljuk és szorongjuk végig ugyanazt a pár napot a felkeléstől a feleltetéseken át a napköziig. Vajon ki tette és miért?









Ezt a könyvet kötelező olvasmányként adták föl a suliban, olyan "egynek elment" kategóriának éreztem, nem volt rossz, de nem is olyan egetrengető.


Február


Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak 1. rész

A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint.
Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni?

Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba.

Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított.
Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon.


Nagyon jó volt! Egy igazi eseménydús és fordulatos fantasy, amiben nagyon jól megismerhettem a mitológiai lényeket! Részben hasonlít a Harry Potterhez, részben viszont egy teljesen más világ! Én ajánlom a fantasy kedvelőknek a sorozatot.🌊

A februárt elég siralmasan, mindössze egy könyvvel zártam.😪😅


Március

Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak 2., 3., 4. rész

  

Szuperek voltak, még mindig imádom a sorozatot!


Adi Alsaid: Soha, mindig, néha

Sose ​randizz a legjobb haveroddal!
Mindig légy eredeti!
A szabályok olykor arra valók, hogy megszegjék őket.
Dave és Julia barátok. Már a középiskola elején eltökélték, hogy sosem válnak sablonos diákokká. Még saját listát is írtak – a sosemek listáját – mindarról, amit semmi szín alatt nem akartak megtenni a középiskolában. A legtöbb szabály könnyen betartható, például az 5.: sosem festjük a hajunkat a szivárvány színei között megtalálható árnyalatra, vagy a 7.: sosem szűrjük össze a levet tanárral. Dave azonban titkot őriz: nem tartja be a 8. szabályt: sosem epekedünk némán valaki után a középiskola egész tartama alatt. Máskülönben ugyanis a 10. szabályt sértené meg, miszerint sosem randizunk a legjobb haverunkkal. Így amikor a szép, vadóc és hirtelen természetű Julia azt javasolja, hogy hajtsák végre mindazt, ami a sosemek listáján szerepel, Dave örömmel megy bele a játékba. Még a haját is hajlandó borzalmas zöld árnyalatúra befesteni. Tréfának indul a dolog, ám azután valami furcsa történik: Dave és Julia fölfedezik, hogy a sablonok mellőzésével tulajdonképpen elszalasztották a középiskolát. Sőt talán a szerelmet is.

Bahh. Az az igazság, nekem ez a könyv nagyon nem jött be. Esküszöm, ha nem betegszem le, még most is olvasnám...😪🙅😖 Bővebb értékelésemet ITT olvashatjátok.


Április

Shannon Hale: A mesehősök végzetkönyve

Az Ever After High varázslatos gimi! Itt készülnek fel a híres mesehősök tini gyermekei arra, hogy beteljesítsék előre elrendelt végzetüket, és átvegyék szüleik helyét a mesékben. Belőlük lesz majd a következő Hófehérke, Daliás Herceg vagy éppen Gonosz Királynő – akár tetszik, akár nem. Az örökség napján ugyanis ünnepélyesen el kell fogadniuk a Mesehősök Végzetkönyvében megírt sorsukat, és mindenki tudja, hogy aki ezzel szembeszegül, annak örökre eltűnik a meséje.
A Gonosz Királynő lánya, Raven Queen is hamarosan anyja nyomdokaiba lép, de éppen a kellő rosszindulat hiányzik belőle. Mi lenne, ha átírná élete meséjét?
Az előkelő Apple White a vidék legszebb lánya. Gondosan eltervezte, hogyan él majd boldogan, amíg meg nem hal, de ehhez el kell fogadnia Raventől a mérgezett almát, ahogyan a mese szól.
Ám ha Raven nem írja alá a Mesehősök Végzetkönyvét, mindkettejük számára…
ITT A VÉGE, DE EL NE FUSS EL VÉLE
Ezt a könyvet nem fejeztem be (így nem is számítottam bele az évben elolvasott könyvek közé), mivel kölcsönadta az egyik barátnőm, de sajnos a tesóm leöntötte kávéval, így visszaadtam. Ameddig jutottam benne, ott aranyos és szórakoztató volt, bár inkább kisebbeknek ajánlom.

Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak 5. rész

Ez a rész tetszett a legjobban a sorozatból, letehetetlen volt! Váratlan fordulatos, összetett, bámulatos.

 
 Jodi Picoult & Shamanta van Leer: Sorok között

Mi ​történik olyankor, ha mégsem élnek boldogan, amíg meg nem halnak?

Delila éppúgy gyűlöli a sulit, amennyire szereti a könyveket. Van is egy nagy kedvence, amivel képtelen betelni. Ha valaki – különösen a népszerű lányok közül – megtudná, hányszor olvasta el újra és újra a könyvtár poros mélyéről előásott tündérmesét, a poklok legmélyebb bugyrába száműznék… örökre.

Delila számára ez a mese mégis több papírra vetett szavaknál. Persze ebben is van egy jóvágású (oké, dögös) királyfi, fényűző palota és elvetemült gonosztevő, mégis olyan, mintha valami mélyebb jelentése lenne. Delila egy napon azt is megtudja, mi ez. Mint kiderül, a nem is olyan szőke herceg nemcsak valóságos, de nagyon szemrevalónak találja tizenöt éves olvasóját. Csak hát… egy világ választja el őket egymástól. Így aligha működhet.

A New York Times sikerszerzője, Jodi Picoult ezúttal a lányával, Samantha van Leerrel közösen írt klasszikus tündérmesét – egyedülállóan modern hangnemben. Az olvasót rövid úton elvarázsolja egy olyan kamaszlány története, aki kész átkelni valóság és fantázia határán, hogy a legnagyobb veszedelmek árán is ráleljen a boldogságra.
Imádtam! Egyedi, különleges, varázslatos! Idén mindenképp el fogom olvasni a második részét is! Emellett a borító is csodaszép, hát még a külföldiek...😍 Értékelésemért katt IDE.

Május

Janny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem
Írás közben egy csöppet sem fogom vissza magam. Úgy fogalmazok, mintha ő soha nem olvasná el. Merthogy nem is olvassa. Minden egyes titkos gondolatomat, gondos megfigyelésemet, mindent, amit eltettem magamban, belesűrítem egy levélbe. Amikor megírtam, lezárom, megcímezem, majd elteszem a pávakék kalapdobozba.
Ezek nem szerelmes levelek a szó legszorosabb értelmében. Akkor íródnak, amikor már nem akarok többé szerelmes lenni. Búcsúlevelek. Mert miután megírtam őket, nem emészt többé a mindent felemésztő szerelem. Onnantól fogva úgy tudom megenni reggel a gabonapelyhet, hogy közben nem azon jár az eszem, vajon ő is banánnal szereti-e a Cheeriost. Úgy éneklem a szerelmes dalokat, hogy már nem neki éneklem. Ha a szerelem olyan, mint a megszállottság, a leveleim olyanok, mint az ördögűzés. Megszabadítanak. Legalábbis azt kéne tenniük.
Olvasmányos, egyedi, aranyos és romantikus volt! Én nagyon élveztem!💗


Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten




Budapest, ​1896.
A város a millenniumi ünnepségek lázában ég. A békebeli Monarchia minden zugából tízezerszám tódulnak az emberek, hogy megcsodálják az ezeréves Magyarország egybehordott kincseit. Köztük van a Marosvásárhelyről érkezett, 16 éves Hangay Emma kisasszony is, akinek a rendezvények második napján nyoma vész.

Négy évvel később titokzatos távirat érkezik az azóta is gyászoló, idős édesapa, Hangay Árpád címére: a különös üzenetet Emma, a rég halottnak hitt lány küldte! Az ekkor 17 éves Mili kisasszony, Emma húga azonnal a fővárosba utazik, hogy nővére keresésére induljon.
A talpraesett, éles eszű lány nem sejti, hogy midőn felszáll a vonatra, rémálmokhoz hasonló kalandok sora veszi kezdetét, melyek kibogozásában egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró lesz.
„A szereplők olyan elevenek, szinte lelépnek a lapokról. Elég néhány szó, és megtörténik a csoda: máris a múlt század fordulójának lüktető világvárosában találod magad, különös, borzongató kalandok kellős közepén. Szívből ajánlom egyhangú hétköznapokra és pihentető hétvégékre!”

Ezt is imádtam! Szuper izgalmas krimi, eleven szereplők, hangulatos (és régies, amit meg kell szokni) fogalmazás, ami miatt teljesen beleéltem magam, néha ijesztő, nagyon váratlan jelenetek! Engem nagyon beszippantott, annak ellenére, hogy elég lassan olvastam csak ki (átlógott júniusba, de nem fogom mégegyszer leírni) , én nagyon ajánlom!


Június


Rachael Lippincott: Két lépés távolság


Szerethetsz valakit, akihez sosem érhetsz hozzá?
Stella Grant élete minden pillanatát pontosan megtervezi. Cisztás fibrózissal küzd, és egyedül egy új tüdő adhatna neki egy kicsit hosszabb, könnyebb életet. Mindig szigorúan három lépés távolságot kell tartania más betegektől, és ő nem olyan, aki kockáztatni merne. Egészen addig, amíg be nem toppan az életébe a vad Will Newman, akinek rakoncátlan tincseitől és csodás kék szemétől Stella gyomra azonnal szaltózni kezd. Azonban a fiú éppen az, akitől a lánynak mindenképp távol kéne tartania magát, hiszen már a lehelete is életveszélyes lehet a számára. De mi van, ha a szívük és zsigeri vágyódásuk egyre közelebb húzza őket egymáshoz? Ha csak egy kicsit lefaraghatnának a távolságból… Vajon két lépés tényleg olyan veszélyes lenne, ha egyszer csak így nem törik össze a szívük?
Csodálatos történet az életről és az élethez való hozzáállásról. Na, meg a szerelem erejéről. Zsepiket elő, én imádtam!

Marissa Meyer: Heartless-Szívtelen

Bár Catherine az egyik legkelendőbb fiatal hölgy Csodaországban, és a házasodni kívánó Szív Király kedvence, őt mégis egyebek foglalkoztatják. Ínycsiklandozó süteményeket süt, és a leghőbb vágya az, hogy pékséget nyisson a legjobb barátnőjével. Az édesanyja szerint ilyen gondolatok azonban nem méltók egy olyan fiatal lányhoz, aki akár királynő is lehetne.
Cath megismerkedik Jesttel, a jóképű és titokzatos udvari bolonddal. Életében először valódi vonzalmat érez valaki iránt. Kockáztatva, hogy vérig sértik a Királyt és éktelen haragra gerjesztik Cath szüleit, a két fiatal titkos, viharos kapcsolatba bonyolódik. Cath a saját szerencséjének kovácsa akar lenni, és a saját feltételei alapján akar szerelembe esni. Ám a sorsnak más tervei vannak e varázslatos, őrült és szörnyetegekkel teli vidéken…

Ez a könyv egyszerűen zseniális! A világ, amit az írónő felépített, az imádnivaló szereplők, hogy pillanatok alatt minden romba dől, amit eddig hittél, a fordulatos és izgalmas oldalak csak úgy fogytak! Egy szó van rá: imádom. Imádom Jestet, az egész történetet. Imádom, de mégis összetör. Teljesen összetör. Szívből ajánlom mindenkinek!😍💔


Jessica Day Georg: Éjféli bál 
Rose hercegnő a legidősebb tizenkét lánytestvér közül, akik arra kárhoztattak, hogy a gonosz Kőbezárt király palotájában, mélyen a föld alatt táncoljanak minden éjjel. Születésüktől kezdve átok ül rajtuk, és csak a halál adhatja vissza a szabadságukat. Rose azonban találkozik Galennel, egy fiatal, katonából lett kertésszel, aki nem veti meg a kalandot, és épp olyan elszánt, akárcsak Rose, és a szabadság egyszeriben nem is tűnik olyan elérhetetlennek. Hogy legyőzzék a királyt és sötét udvartartását, szükségük lesz egy láthatatlanná tévő köpenyre, egy fekete gyapjúláncra, melyet bűvös ezüst kötőtűkkel kötöttek, és mind közül a legkritikusabb hozzávalóra – az igaz szerelemre. A Széttáncolt cipellők című mese újrafeldolgozásával Jessica Day George megint megmutatja, milyen mesterien alkot valami teljesen újat egy történetből, amelyről csak hittük, hogy ismerjük.

Egy meseátírás, ami az érzelemdús Szívtelen után tökéletesen pihentető, könnyed és szórakoztató volt. Bár azt muszáj mindenképp megemlítenem, hogy a fordítás borzalmas volt, az angol nevek/szavak keveredtek a magyarokkal, a lányok angol neve le volt fordítva magyarra (pl. Rose hercegnő-Rózsa hercegnő), de volt, aminek nem volt névként magyar megfelelője, így az megmaradt eredetiként, szóval ez engem borzasztóan idegesített!😖

Július

 Jane Austen: Értelem és érzelem


 „Könyörgöm, ​könyörgöm, szedd össze magadat, és ne áruld el minden jelenlévőnek, hogy mit érzel!” – szól a józan gondolkodású, higgadt Elinor szenvedélyesen romantikus, impulzív húgára, Marianne-re, akit szerelmi csalódása halálos kétségbeesésbe kerget. A 18.-19. század fordulóján a pénz s az önérdek uralkodik Angliában. A két Dashwood nővérnek, akiknek se vagyona, se rangja, keményen meg kell küzdenie az előítéletekkel és a gazdagság előjogával, hogy elnyerjék a férfit, akire szívük igaz szerelmével vágyódnak. A mások iránt megértő, végtelenül tisztességes Elinor fegyvertelen az olyan szerencsevadászokkal szemben, mint vetélytársnője, Lucy Steele, s Marianne, aki megingathatatlanul hiszi, hogy érzelmei hűek a valósághoz, egy gátlástalan férfi hálójába keveredik. 

Jane Austen hősnőinek története szerelemről, csalódásról, becsületről, álnokságról, s természetesen reményről és boldogságról mesél, s közben lenyűgöző és gyakran kaján képet fest a világról, amelyben a hölgyek legfőbb foglalatossága a férjvadászat. 

A regény végén Elinor és Marianne természetesen révbe ér, a szívek meggyógyulnak, s az élet megy tovább – ám addig a szerző szórakoztató események és figurák végtelen sorát vonultatja fel, s szerez velük az olvasónak felejthetetlen élményt.

Igazából annyira nem volt, rossz, bár gyakran túl szendvedősnek találtam, és nem is mindig kötött le a történet, de amikor megfogott éppen a cselekmény, akkor hangulatos volt! Lehet, kicsit idősebben majd újra elolvasom, a többi könyve pedig mindenképp elolvasásra kerül majd Austennek, na meg a filmadaptációja is!🎕🌼

Kristen Ciccarelli: Az utolsó Namsara



 „Mindenek ​kezdetén volt Namsara, az égből és lélekből formált ifjú, aki nevetést és szeretetet hozott magával, bárhová ment. Ám ahol fény van, ott sötétségnek is kell lennie – így megjelent Iskari, a vérből és holdfényből formált leány, a pusztító, a halálhozó." 

Asha, az uralkodó leánya a nagy Firgaard birodalom legrettegettebb sárkányölője. Az emberek tisztelik, de tartanak is tőle. Ő az iskari – ám ez magányos szerep, melytől Asha inkább érzi magát fegyvernek, mint fiatal nőnek. Egyik bestiát a másik után vadássza le, hogy elhozza a fejüket a királynak, de nincs az a zsákmány, ami megmenthetné őt a végzetétől: az apja odaígérte a kezét kegyetlen parancsnokának. A lány semmi mást nem akar, csak leszámolni tragikus múltjával és elkerülni a sivár jövőt. Amikor esélyt kap a szabadságra, cserébe Firgaard legerősebb sárkányának életéért, kapva kap a lehetőségen. Egy titokzatos fiú segítségével Ashának le kell ráznia magáról az iskari szerepének láncait, és ki kell tárnia szívét a szerelem, a fény és az igazság előtt, melyet egészen eddig eltitkoltak előle.

 Egyszerűen imádtam!! Faltam a lapokat, nem tudtam letenni, beleszerettem a karakterekbe és a történetbe! Olvassátok el mindenképpen, ha szeretitek a fantasy, rejtélyekkel és egy kis romantikával átitatott történeteket! (de előre szólok, Torwin az enyém💗) Ha kíváncsi vagy a bővebb véleményemre a könyvről, akkor kattints IDE!


Kate Welsman: Béke vagy vége


Ally ​Motbey már régóta hagyja, hogy rámenős BFF-je, Cat hozza a döntéseket a barátságukban. Most, a gimiben sincs ez másként, ám egyszer csak Ally meghívást kap az egyik tanárától egy izgalmas latinkurzusra, márpedig Allynek nagyon bejön a latin, legalább annyira, mint az okos és jóképű James. De képes-e lépést tartani az idősebb társakkal, vagy totálisan leégeti magát James előtt? És mit szól majd Cat, ha rájön, hogy a barátnője ezúttal a saját feje után megy? Az iskola meghallgatást hirdet a sulimusical szerepeire, és az ambiciózus Cat magától értetődőnek veszi, hogy Ally is vele tart. Pedig hősnőnknek így nem csupán saját botfülűségével kellene megküzdenie, hiszen a musicalben részt vesz Tony is, a fiú, aki tavaly irtó kínos helyzetbe hozta, és akinek még mindig nem bocsátott meg. Vajon képes lesz Ally elkapni a ritmust? 
Ebben a fantasztikus, feleletválasztós történetben TE hozol döntéseket Ally helyett, így válik ez igazán a TE sztoriddá! Kövesd a szíved egész végig, de ha mégis meggondolod magad, csak ugorj vissza, és ismerd meg az összes végkifejletet!

Az alapötlet szerintem tök jó, de a kivitelezése nekem nem annyira jött be. Érezhető volt rajta, hogy miért 10 éves kortól ajánlják. Pár óra alatt kiolvastam, úgy, hogy mindegyik verziót elovastam, és még, ha csak egy verziót olvastam volna, szerintem akkor is nagyon belezavarodok... Azért olyan szörnyű nem volt, egynek végülis elment.💓
Luisa May Alcott: Kisasszonyok
A March család négy lánya – Meg, Jo, Beth és Amy – számára nehéz idők járnak. Édesapjuk az amerikai polgárháborúban szolgál, anyjuk otthon igyekszik elfogadható életet teremteni. Sok megpróbáltatást és jó pár örömteli fordulatot végigélve, a lányokból igazi kisasszonyok válnak a történet végére.

  






Nagyon tetszett! Egy igazi klasszikus, csodálatos hangulattal, nagyon szerethető szereplőkkel és szívmelengető történettel! Sajnos könyvtárból olvastam, de mindenképp be szeretném szerezni a polcomra! Január végén pedig érkezik az Emma Watsonos film is!😍💘

Jenny McLachan: Szerelem a parketten
Bea ​Hogg tehetséges, szenvedélyes, ám igen gátlásos kamaszlány. Amikor a Tini sztárok viadala című tehetségkutató műsor táncosokat keres egy tévéműsorba, kedvet kap, hogy jelentkezzen. Sajnos legjobb barátnője, Kat cserbenhagyja, és beáll a legundokabb osztálytárs, Pearl Harris csapatába. Bea azonban nem hagyja magát, és amikor végül az iskola legmenőbb pasijával, Ollie Matthewszal nevez be a versenyre, a lánynak nem csak a táncverseny miatt kell izgulnia. Ollie és Pearl ugyanis állítólag együtt járnak…





Tetszett, könnyed és aranyos volt!😊


Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat? 
A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott. 
Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra. 
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról, hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.

Tetszett, gyorsan el tudtam olvasni, és örültem, hogy a főszereplőnek más is okozott fájdalmat, mint a szerelem, ami a legtöbb ifjúsági regényben jelen van!
❤️

Tom Ellen, Lucy Ivison: Homárok
Samnek és Hannahnak csupán egyetlen nyara van, hogy megtalálja a nagy Ő-t. Ám menő kalandok helyett inkább kínos esetek sorából áll számukra a nyár. Rosszul elsült bulikon, a jó szándékú barátok cselszövésein és saját félelmükön keresztül bukdácsolnak a boldogság felé vezető úton. A sorsuk végül egymáshoz vezeti őket, és győz a szerelem.











Óh, te jó ég! Tudom, egy könyvmoly nem mond ilyet, de, ha tehetném, elégetném ezt a könyvet!😫😩💀
Eredetileg fogalmam sem volt, miről szól, mert összekevertem ezzel 😶
Annak ellenére, hogy vastag, egy este (vagy éjszaka...😀) alatt ledaráltam, mert a szövege egy piskóta. Na, de a történet. Kifutok tőle a világból!! Voltak részek, amiket kihagytam, miveeel... a két főszereplő.., nos, egy nap alatt megtalálta a közös "hangot"🤢😣😰😷


 J.K. Rowling: Harry Potter 1. (újraolvasás)

Harry remegő kézzel megfordította a küldeményt. A borítékot lezáró piros viaszpecsétet címer díszítette: oroszlán, sas, borz és kígyó vettek körül egy nagy R betűt.
Harry Potter még csak hallani sem hallott Roxfortról, amikor a Privet Drive 4-es számú ház lábtörlőjére elkezdenek sorban hullani a levelek. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. Harry tizenegyedik születésnapját egy hatalmas, bogárszemű óriás, Rubeus Hagrid zavarja meg, és elképesztő híreket hoz: Harry Potter varázsló, és felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Ezzel elkezdődik egy hihetetlen kaland!

Még mindig ugyanúgy imádom!! Olvassátok el, ha még nem tettétek!😍⚡


Agatha Christie: Az Ackroyd-gyilkosság

King's Abbot békés falucska. Mindenki ismeri egymást, mindenki mindenkiről mindent tud, vagy tudni vél. Ám egyszer csak rejtélyes gyilkosság kavarja fel az álmos hétköznapokat. Vajon kinek állt érdekében meggyilkolni a környék leggazdagabb emberét? A számtalan gyanúsított egyikének sincs alibije, s rendre kiderül, hogy titkok lappanganak a nyugodt felszín alatt. Hercule Poirot, a belga mesterdetektív előtt semmi nem maradhat sokáig rejtve, holott nyomozása során nem használ más eszközt, csupán „szürke agysejtjeit”.
Agatha Christie regénye változatlanul lebilincselő olvasmány.
Az első, de biztosan nem az utolsó olvasmányom volt az írónőtől! Hihetetlen izgalmas történet, és egy vérfagyasztó -lebilincselő- vég! Zseniális! 😍

Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány
Samantha ​(Sam) Madison egy tizenéves amerikai lány, aki se nem olyan szép és népszerű, mint a nővére, Lucy (hogy is lehetne, hisz a rettenetes világ elleni lázadása jelképéül az összes ruháját feketére festi, s bozontos hajjal bakancsban jár-kel), se nem olyan okos, mint a húga, Rebecca, csak egy egyszerű, átlagos tini, akinek az életét a rajzolás és ska zenék hallgatása tölti ki. Ja és persze titkos szerelme: Jack. De mit tehet az ember, ha rajongása tárgya történetesen épp a saját nővérének a fiúja? Sok mindent nem, csak annyit, hogy érzéseit megosztja egyetlen barátnőjével, Catherine-nel, akiben remek partnerre lelt a suli menő diákjainak utálatában. Na és természetesen a naplójával, melyből mi is megtudhatjuk, mi az a tíz dolog, amiért ki nem állhatja Lucyt, amiért olyan szeretne lenni, mint a No Doubt nevű banda énekesnője, s legfőképpen melyek azok az érvek, amiért a nővére barátjának őt kellene szeretnie. Szóval Sam csak álmodozik…Aztán megismerkedik Daviddel, aki kedves, aranyos, szeretnivaló, s nem utolsó sorban épp olyan, mint ő, azt leszámítva, hogy történetesen az elnök fia. És a bonyodalmak csak most kezdődnek…
Tetszett, hogy Sam így szeret rajzolni, és könnyen is tudtam vele azonosulni, annak ellenére, hogy nagyon különböző a stílususnk. David cuki volt, a történet pedig könnyed és olvasmányos! Nekem tetszett!💗

Augusztus

Charlotte Bronte: Jane Eyre (A lowoodi árva)
A regény vadromantikus cselekménye, érzelmessége révén nagy sikert aratott. Címszereplője koldusszegény árvalány, akit egy komisz nagynéni nevel, majd beadja a lowoodi árvaházba. Jane tanítói oklevelet szerezve egy gazdag birtokos, Rochester házában lesz nevelőnő. A bonyodalmak viszont főként ezután kezdődnek…A bátor és tiszta, önmagához és szerelméhez mindig hű Jane vezeti el a XIX. század Angliájának világába az olvasót, aki az ő tisztán látó szemével figyelheti a kastélyok színesen kavargó társasági életét és a színes kavargás mögött megbúvó könyörtelen önzést.
Anyukám nagy kedvence volt, nagyon szerettem, bár most jöttem rá, hogy a rövidített változatot olvastam😅 De ami késik, nem múlik!

Holly Goldberg Sloan: 7esével
Willow Chance egy tizenkét éves zseni, megszállottja a természetnek és diagnosztizálásnak. Nehezen kommunikál az emberekkel, de a fejszámolás mindig megnyugtatja. Willow-t még csecsemőkorában örökbe fogadták, és nevelőszülei mellett minden könnyűnek tűnt, boldog, csendes életet élt… egészen mostanáig. 

Willow világa hirtelen tragikusan megváltozik, amikor nevelőszülei meghalnak egy autóbalesetben. A lánynak egyedül kell szembenéznie egy számára érthetetlen világgal. Szerencsére Willow hamar pártfogókra talál, ám a körülmények nem engedik, hogy új otthonra és új családra is találjon. Elindul az embert próbáló harc, melynek hajtóereje az őszinte szeretet.
Megrendítő és egyben felemelő történet arról, hogyan illeszkedhet be egy különc gyerek a világba, és hogyan fogadhatja be őt saját környezete.
Szép történet volt, ráadásul 1000 forintért jutottam hozzá, ami abszolút megérte!🐟


Tricia Levenseller: A kalózkirály lánya
Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem.
A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat. Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.

Tricia Levenseller első regénye, A kalózkirály lánya, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.
Ráadásul a történet folytatódik A szirénkirálynő lányában!

Na igen, folytatódik. De mikor??😍 A kedvenceim a Riden-Alosa pillanatok voltak, szétröhögtem őket😂 Bár voltak benne olyan részek, amiket inkább kihagytam..khm..😳
Köszi, hogy ajánlottad és emiatt elolvastam, Csicsóka!💛💛


Amy Kathleen Ryan: Ragyogás
Mit ​éreznél, ha egy olyan űrhajón születtél volna, ahol csak a szüleid és az idősebbek ismerik a Földet? Te sosem láttad, csak az általuk mesélt történetek alapján ismered, és minden vágyad, hogy megérkezzetek az új otthonotokba, arra a bolygóra, amelyet benépesíthettek.
A történet középpontjában Waverly áll, akinek az élete váratlan fordulatot vesz. A barátja, Kieran éppen megkéri a kezét, amikor a szövetséges hajójuk váratlanul megtámadja őket és elrabolja az összes nőt az űrhajóról, ahol eluralkodik a káosz. A szerelmeseket elszakítják egymástól az események, s mindkettejüknek helyt kell állnia az új és szokatlan helyzetben.
Ahhoz, hogy visszataláljanak egymáshoz és szeretteiket is megmentsék, sokat kell küzdeniük. Hamarosan arra is ráébrednek, hogy az ellenségek nem mindig kívülről érkeznek.
A Ragyogás egy trilógia első része. A kitartásról, szerelemről és árulásról szóló lebilincselő történet fenntartja az érdeklődést és kíváncsiságot az olvasóban.
Szintén 1000 forintért vettem, és valami csodajó volt! Telistele van váratlan fordulatokkal, izgalmas, lebilincselő😍⭐
Melissa Landers: Elidegenítve
Két ​évvel ezelőtt derült fény egy másik bolygó létezésére, melyen az emberekhez hasonló lények élnek, a l'eihrek. Bár kinézetükben szinte azonosak az emberi fajjal, de technológiájukban, felfogásukban, és az élethez való hozzáállásukban teljesen különböznek. Egy jóval fejlettebb fajt képviselnek, és céljuk a Földön élő emberekkel való barátságos kapcsolat kiépítése. 
Cara, a 17 éves diáklány az egyik legkiválóbb tanulója a midtowni középiskolának. Egy nap az igazgató hívatja az irodájába, és fontos hírt közöl vele: a l'eihrek őt választották ki arra, hogy egyik cserediákjukat vendégül lássa otthonában egy teljes évre. 
Carának egy éve van rá, hogy megismerje Aelyxet. Ám az emberek kétkedve fogadják a más bolygóról érkező idegeneket. Cara barátai is egyre bizalmatlanabbak Aelyxszel szemben. És ahogy az emberek és a l'eihrek kapcsolata egyre inkább kezd meginogni, úgy fűzik egyre szorosabb szálak a lányt Aelyxhez. Lehetséges, hogy a két nép közötti összecsapás elkerülhetetlen lesz? Vajon milyen szerep jut Carának és Aelyxnek ebben a kiélezett helyzetben? Elég erős a szerelmük, hogy átvészeljék a megpróbáltatásokat, vagy örökre el kell engedniük egymást?
 
Először teljesen másra számítottam, de összességében azért nem volt rossz, 1000 forintért simán megérte! Sőt, ha jól emlékszem, a vége már kifejezetten izgalmas volt! Bár -spoiler- meg kellett szoknom a gondolatot, hogy Cara, meg Aelyx...

L. M. Montgomery: Váratlan utazás 1., 2., 3. rész 
Sara, az okos, jólelkű kislány édesapja kínos bírósági ügybe keveredik, aminek következtében Sarának vidéki rokonaihoz, egy isten háta mögötti kanadai szigetre kell mennie. A faluban persze minden más, mint a nagyvárosban: maguknak való, régimódi emberek veszik körül a kislányt, nemcsak a szokások idegenek számára, hanem az egész itteni élet is. Sara – némi veszekedés, kölcsönös sértődések után – megszeretteti magát, s nyomban ezután ügyködni kezd: állandóan és mindenkin segíteni akar, csakhogy jószándéka a legtöbbször visszájára fordul, a kislány állandó kalamajkát kavar, hetente bolydítja fel a kis közösség életét. Szerencsére azonban – mint ezt a hasonló című, nagy sikerű tévésorozatból is tudjuk – a végén minden rendbe jön, ha nem is sokáig, csak a legközelebbi bonyodalomig…

Sara, és ez a sorozat a szívem csücske lett! Anyukám gyerekkori nagy kedvence, örülök, hogy rávettem magam, és elolvastam!💕


Amy Kathleen Ryan: Szikra (Ragyogás 2)
Ide nem teszek fülszöveget, mert spoileres lehet. Nagyon izgalmas és olvasmányos volt, és nagyon lebilincselő!😨














Szeptember 


 Leiner Laura: Emlékezz rám! (IOV 3. rész) 

Újvári Hanna a tinik megszokott életét élte egészen egy évvel ezelőttig, egy családi tragédia azonban mindent megváltoztatott. Most apukájával kettesben tölti a hétköznapokat, és rég nem a korosztályának átlagos problémái foglalkoztatják.
Miután átveszi a tizenegyedikes bizonyítványát, az évzáró után váratlan felkérést kap az igazgatótól: részt vehet egy iskolai versenyen, ahol kiváló matekosként főleg a logikai feladatok megoldásában számítanak rá.
Hanna környezete ragaszkodik hozzá, hogy elmenjen a megmérettetésre, így a Szirtes Gimnázium négyfős csapata elindul az Iskolák Országos Versenyére.

Az Ég Veled az Iskolák versenye trilógia első része.

Ez itt az 1. rész tartalma ↑
Nekem nagyon tetszett a 3. rész is, imádom Laura stílusát, na meg a humorát, ami ezt a kötetet is végig kíséri! Azért az előző részhez képest nekem nagyon kiszámítható volt, de a humor kárpótolt!😁


Zoe Sugg: Girl Online

A brit kisvárosban élő Penny Porter úgy akarja legyőzni szorongásos rohamait, hogy blogot indít, és ismeretlenekkel osztja meg érzéseit, gondolatait. GirlOnline álnéven bele is vág, de egy szerencsétlen baleset elrettenti a folytatástól.
Penny és családja a karácsonyt New Yorkban tölti, ahol a lány megismerkedik (és fülig beleszeret) egy izgalmas és sármos zenész srácba. Pár nap alatt megfordul velük a világ, Noah a legjobb dolog, ami Pennyvel történhet, és a lány azonnal világgá is kürtöli újdonsült boldogságát a blogon… csak azt nem sejti, hogy ezzel lavinát indít el, és nemsokára több ellensége lesz, mint ahány barátja…
Vajon megbízhatsz a legjobb barátodban, ha a szerelem a tét? És a szerelmedben, ha a boldogság?



Szórakoztató, hangulatos és olvasmányos volt, nagyon jól tudtam Pennyvel azonosulni! 📸


Maksai Kinga: Mia & Maja

"Létezhet ​igazi kapcsolódás egy tizenéves lány és egy idős, magányos nő között? Én úgy hiszem, igen. Maksai Kinga regénye pedig okosan és érzékenyen erősít rá erre. Sőt, arra is rányitja a szemünket, micsoda lehetőség meglátni az idős asszonyban a fiatal lányt, a kamaszlányban pedig a leendő érett nőt. Majában Miát és Miában Maját.
Ha ők ketten barátságot kötnek, abból igazán színes, izgalmas, érzelmekben bővelkedő tabló tárul elénk.
A regényt az emlékekben bővelkedőknek, az útközben sietőknek és a jövőbe tekintőknek ajánlom."
Kertész Erzsi író, pszichológus

"- A francba!
Már 7:20 volt. Kitörölte az üzenetet, igazából maga sem tudta, mit akart ezzel. Behajította a tányért és a bögrét a mosogatóba, felkapta a kedvenc zöld, bolyhos pulóverét, rá a kék bőrdzsekijét, benyomta a fülhallgatóját, és rohant, hogy elérje a buszt. Amikor loholás közben arra gondolt, vajon mi várja aznap, görcsbe rándult a gyomra, gyorsan felhangosította hát a zenét, és elkezdte számolni a lépéseit. A megállóba érve összeszámolta az embereket, a földön heverő csikkeket, majd hétszer elforgatta balra a karkötőjét – mint mindig, ha ideges. Ettől kicsit jobb lett. Felszállt a buszra, közben feljebb tolta az orrán a szemüveget, nagyot sóhajtott, és arra gondolt, csak ezt az évet kell valahogy kibírnia, utána biztos könnyebb lesz."


Aranyos történet, szórakoztató és hangulatos volt!


J. K. Rowling: Harry Potter 2. (újraolvasás)

A ​szemközti falon valami fénylett. Óvatosan közelebb mentek, s közben hunyorogva fürkészték a sötétséget. A lobogó fáklyák fényében egy felirat csillant meg. Valaki fél méter magas betűkkel ezt mázolta a két ablak között a falra: FELTÁRULT A TITKOK KAMRÁJA. AZ UTÓD ELLENSÉGEI RESZKESSENEK!
Harry Potter varázslónak született, és jelenleg második tanévére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. De már a szünidő sem telik eseménytelenül: egy nap különös szerzet , egy házimanó jelenik meg a Privet Drive-on, és közli Harryvel, hogy nagy veszély leselkedik rá, ha visszatér az iskolába. Harry a riválisa, Draco Malfoy mesterkedését sejti az üzenet mögött, és nem törődik a figyelmeztetéssel. Sőt, valójában el is feledkezik róla, ugyanis barátja, Ron egy repülő autón megszökteti a kibírhatatlan Dursley-éktől, s Harry a nyár további részét Weasley-éknél tölti. Ám a Roxfortba visszatérve hamarosan beigazolódik, hogy Dobby, a házimanó nem a levegőbe beszélt. Szörnyű dolgok vannak készülőben… 


Még mindig imádom. Ennyi.😍


November


Jean Webster: Nyakiglán Apó

  A Hosszúlábú apu című sikeres TV-sorozat regényváltozata.
    Ez a szellemesen megírt könyv egy árvaházban felnőtt lány életét és szerelmét mutatja be. Hogyan ismerkedik az árvaházon kívüli világgal, milyen baklövéseket követ el a valódi életben, és hogyan tud beilleszkedni. Egy ismeretlen jótevő segíti sorsa alakulását, akinek Judy csak árnyképét ismeri – azért hívja „nyakigláb apó”-nak. (Sic!) Neki ír beszámolókat az iskolai életről, társairól, szerelméről. Vajon ki ez az ismeretlen?
    A titokzatos és humorral átszőt (sic!) regény biztosan kedvelt olvasmánya lesz a „könyvfalóknak”. 


Nagyon aranyos, humoros, szórakoztató és szívmelengető volt. Szinte már "hagyomány", hogy én is elolvastam, mert még a nagymamám és anyukám is olvasta, és mindketten szerették is.😊


Fehér Klára: Bezzeg az én időmben

„Bezzeg az én időmben nem csavarogtak fiúkkal a lányok.” "Bezzeg…" – mondják mindenre a felnőttek. Katit azonban nem érdeklik a régi történetek, ő most tizenöt éves, most szerelmes, most akar boldog lenni. Csak az első bál éjszakáján ébred rá: 1941-et ír a naptár, amikor a történelem, a felnőttvilág bármikor elszakíthatja őt szerelmétől, akár örökre is.
Fehér Klára könyve az egyik legnépszerűbb ifjúsági regény. Mi lehet a titka? Talán az, hogy egy ilyen szomorú korszakról is képes bölcs derűvel mesélni. A szeretni való szereplők, a humoros helyzetek a mai olvasó számára is közelivé, átélhetővé teszik Kati és Laci történetét.




Szívmelengető volt, és teljesen átadta az akkor hangulatot. Én kicsit meg is könnyeztem rajta, szívből ajánlom!💓


Rácz-Stefán tibor: Élni akarok!

 Mernél szeretni, ha az időd lejárt?
Lilla már évek óta a halál árnyékában él.
Beteg, és tudja, hogy csak hetek vannak hátra számára. Hazatér a kórházból, hogy teljesítse a bakancslistáját, segítsen szeretteinek az álmaik elérésében, és még utoljára átélje a hétköznapok egyszerű csodáit.
Nem is vágyik ennél többre, ám ekkor megismeri a szomszéd srácot, aki az összes tervét felforgatja…
Noel egy pimasz, irritálóan vonzó, de közben érzékeny fiú, akinek mindene a fotózás, és az az álma, hogy bejárja a világot.
Nem is sejti Lilla sorsát.
A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, de Lilla nem akar szerelembe esni. Nem vágyik másra, csak hogy a fiúval lehessen, de retteg attól, hogy Noel viszonozza az érzelmeit.
Mi a jobb?
Ha az ő érdekében eltaszítod magadtól azt, akit szeretsz, vagy ha esélyt adsz a boldogságnak, bármilyen röpke legyen is?
Éld meg a csodákat!

Nagyon szép történet volt, de sajnos nekem annyira nagyon nem ütött át.😔 Azért majd adok neki egy újraolvasást, mert érzem, hogy jobban fog tetszeni másodszorra!💗


L. M. Montgomery: Váratlan utazás 4.

Sara nagynénje, Abigail néni élete egyik percről a másikra gyökeresen megváltozik: betoppan régi szerelme, és se szó, se beszéd, megkéri a kezét. A már nem egészen ifjú jegyespár azonban nehezen csiszolódik össze, s már-már szakítanak, amikor Sara közbelép… 










Aranyos és olvasmányos volt eza rész is!


December 

Connie Glynn: Hercegnő bevetésen  

Lottie Pumpkin átlagos lány, aki hercegnő szeretne lenni. Ellie Wolf hercegnő, aki átlagos lány szeretne lenni.
Amikor a sors szeszélye folytán szobatársak lesznek a patinás Rosewood Hall magániskolában, szinte kínálja magát a lehetőség, és szerepet cserélnek. Közeli barátokként kezdik meg második évüket az intézményben, és a szerepüket is jól játsszák. Ám különös dolgok történnek az épületben. Tanulókat mérgeznek meg, és úgy tűnik, veszély fenyegeti őket Rosewood falai között.
Lottie és Ellie elhatározzák, hogy nyomára bukkannak a tettesnek. Ám lehet, hogy közelebb van a veszély, mint gondolják?
A Hercegnő bevetésen a nagy sikerű A beépített hercegnő folytatása. 




Az első részhez hasonlóan ez is fordulatos, nagyon hangulatos, és rejtélyes volt!💕
  

Catherine Rider: Csók New Yorkban

Senki nem szeretne karácsony este egy reptéren ragadni egy viharban. Charlotte és Anthony számára ez maga a katasztrófa.
Charlotte hazafelé tart Angliába, miután egy szörnyű szakításnak köszönhetően élete legrosszabb félévén van túl. Anthonyt épp most dobta ki a barátnője, amikor a fiú meglepetésből kiment elé a reptérre.
Hirtelen ötlettől vezérelve a két fiatal egy önsegítő könyv utasításait követve nekivág a városnak.
Tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben!
Ez a romantikus kaland mindenkit magával ragad, aki képes átérezni az Empire State Building tetején kavargó hópelyhek varázsát, és aki már valaha is elgondolkodott azon, hogy az igaz szerelem nem ott várja-e a check in pult túloldalán.

1 karácsony
2 megtört szív
10 egyszerű lépés
24 óra


Kellően hangulatos, kellően szórakoztató, és kellően romantikus volt!💝🎄


Csapody Kinga (szerk.): Szívek dallama

Egy ​kis zenélődoboz ez a könyv, sok hangjeggyel, négy kiváló író – Balázsy Panna, Kalapos Éva Veronika, Lakatos Levente és Szabó T. Anna – egy-egy elgondolkodtató kisregényével. Jó kézbe venni, kinyitni, hogy meghalljuk a történeteiket, visszacsukni, és újra, meg újra felnyitni. Sorsok, szerelmek, életek ömlenek ki ebből a kis kötetből, ezernyi dallamfoszlány, a szív millió dallama.
„A kocsi féklámpáit nézte, aznap már másodszor. Elmúlt belőle a szomorúság, a fiú visszatérése minden rossz érzését megszüntette. Könnyűnek érezte magát, a hideg téli este felfrissítette. A közeli templom harangjátékára lett figyelmes. Ismerős karácsonyi dallam kanyargott a havas, ódon utcákon.”
(Balázsy Panna)

„Látta, hogy a lány kezében megremeg az ajándéktáska, és arra gondolt, valahogy sose hitte el a szüleinek, már kiskorában sem, hogy a karácsony a csodák ideje, de valami mégis ott van ilyenkor a levegőben, mindjárt véget ér az év, kezdődik egy új, ez a lány pedig itt áll mellette, az ő képregényével a szatyrában.”
(Kalapos Éva)

„- Szerintem léteznek csodák – cáfolom. Érdeklődve felpillant rám. – De a csodák olyanok, mint a macskák. Hiába hívogatod őket, akkor dörgölőznek hozzád, amikor a kedvük tartja.”
(Lakatos Levente)

„Karácsony előtt fogjátok megtalálni, amikor hazavártok majd ezzel a cuki kis dobozzal. Ne féljetek, minden rendben lesz, jönni fogok. Hazajövök, ha sikerül elmennem végre egyszer. Mert én nem ijedek meg semmilyen beszélgetéstől. Ezt komolyan mondom.”
(Szabó T. Anna)


Hát nem tudom. Balázsy Panna novellája azt hozta, amit a cím ígér, száguldást. Emiatt a hangulat itt nem igazán jött át, de azért érdekes volt. Kalapos Éva Veronika novellája magasan vitte a prímet, nekem nagyon tetszett a hangulata, mindene. Lakatos Levente novellája szerintem nagyon nem illett ide,nekem nem igazán jött be. Szabó T. Anna története nem volt rossz, kicsit furcsa volt, félig jó, félig rossz értelemben. Összességében nem volt olyan rossz, tetszett a novellák mindegyikében feltűnő zenedoboz különbőző szerepe. ♪


Jenny Han: Utóirat: Mág mindig szeretlek

Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút?
A New York Times bestseller, A fiúknak, akiket valaha szerettem elbűvölő és őszinte folytatásában a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.






Még mindig nagyon egyedinek tartom Lara Jean történetét. Ez a rész is tetszett!


Charles Dickens: Karácsonyi ének

A ​szőrösszívű Scrooge úr, a -zaklató, szipolyozó, zsugori, kapzsi vén bűnös-, akinek a karácsony is csak olyan nap, mint a többi, dühvel és megvetéssel nézi az emberek ünnepi készülődését. Kidobja a karácsonyi énekeket kántáló koldus kisfiút és a szegényeknek gyűjtő úriembert egyaránt, kiszipolyozott írnokát is felmondással fenyegeti. Este, hazatérve magányos házába jelenést lát: meglátogatja Marley, rég halott üzlettársa, s bejelenti három további szellem érkezését. Az első a régi karácsonyok szelleme, aki végigvezeti Scrooge urat saját hajdani életén, s elfelejtett, fájó emlékeket elevenít föl benne. A második az új karácsony szelleme, aki felnyitja Scrooge szemét a körülötte élők sorsára, nyomorúságára és vidámságára, szenvedéseikre és emberségükre. Végül a harmadik, a jövő szelleme megmutatja neki saját, ijesztő, magányos halálát. Scrooge urat a jelenések új emberré teszik: más szemmel kezdi látni a világot, karácsonyi pulykát küld írnoka családjának, ellátogat megvetett unokaöccséhez, s jó barát, jó gazda, jó szomszéd válik belőle.
Dickensnek ez az 1843-ban írt kis tanmeséje már az érett mester keze nyomát viseli magán: remekmű, melynek nem hervad a népszerűsége sem.

Végre én is elolvastam! Örök klasszikus!💖🎄


Leiner Laura: Akkor szakítsunk (újraolvasás)

Miért kell a szilveszternek feltétlenül az önfeledt bulizásról szólnia? Van az úgy, hogy az ember legfeljebb annyira vágyik, hogy egy rossz film előtt belesüppedjen a kanapéba, csokit és chipset tömjön magába, és közben zokogva búcsúztassa az óévvel együtt a frissen gallyra ment kapcsolatát.
Épp így tervezte Lia is, miután stílusosan, december 24-én szakítottak Norbival.
A barátaik azonban nem pontosan úgy képzelték el az év utolsó napját, mint Lia, ezért a szilveszter éjszaka végül sokkal inkább egy őrült road movie-ra hasonlított, amely fölött mintha mindenki elveszítette volna az irányítást…




Szilveszter környékén újraolvastam ezt a nem túl hosszú, de nagyon vicces történetet. Mondtam már, hogy imádom Laurát?😉😁

 __________________________________________________________________________________

Az évben összesen 50 és fél könyvet sikerült elolvasnom, én nagyon meg vagyok vele elégedve. 2020-ra nincs kitűzött olvasási célom, igyekszem minél többet olvasni!
 Na, de most lássuk 2019. top 5 elolvasott könyvét! (nem sorrendben)


2019. top 5 elolvasott könyve  



___________________________________________________________________________________

Nagyon köszönöm, hogy itt voltatok, hamarosan jövök!💞

~𝓟𝓮𝓽𝓻𝓪 

 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése