Adi Alsaid -Soha, mindig, néha~Könyv értékelés 📖

                                           Kicsit jobbá, mint ahogy találtad
                                          ~Adi Alsaid- Soha, mindig, néha~

Sziasztok, Molyok! A mai bejegyzés az első (nem feltétlenül pozitív) könyvértékelés lesz a blogon!
A mai napon, mint a címből is kiderült, Adi Alsaid. Soha, mindig, néha című könyvéről fogok nktek beszélni. Szeretném elmondani, hogy eddig még nem igazán írtam kritikát, szóval ezt nézzétek el, légyszi!😘📖📘🕮📚




Tartalom-fülszöveg

Sose ​randizz a legjobb haveroddal! 
Mindig légy eredeti! 
A szabályok olykor arra valók, hogy megszegjék őket. 
Dave és Julia barátok. Már a középiskola elején eltökélték, hogy sosem válnak sablonos diákokká. Még saját listát is írtak – a sosemek listáját – mindarról, amit semmi szín alatt nem akartak megtenni a középiskolában. A legtöbb szabály könnyen betartható, például az 5.: sosem festjük a hajunkat a szivárvány színei között megtalálható árnyalatra, vagy a 7.: sosem szűrjük össze a levet tanárral. Dave azonban titkot őriz: nem tartja be a 8. szabályt: sosem epekedünk némán valaki után a középiskola egész tartama alatt. Máskülönben ugyanis a 10. szabályt sértené meg, miszerint sosem randizunk a legjobb haverunkkal. Így amikor a szép, vadóc és hirtelen természetű Julia azt javasolja, hogy hajtsák végre mindazt, ami a sosemek listáján szerepel, Dave örömmel megy bele a játékba. Még a haját is hajlandó borzalmas zöld árnyalatúra befesteni. Tréfának indul a dolog, ám azután valami furcsa történik: Dave és Julia fölfedezik, hogy a sablonok mellőzésével tulajdonképpen elszalasztották a középiskolát. Sőt talán a szerelmet is.


A borítóról

 Amikor még egyszer, karácsony előtt elmentem egy könyvesboltba, ott láttam, és igazán megtetszett a borítója. A címe szintén. A borító bennem egy olyan érzést keltett, hogy ez egy friss, vidám történet lesz. Nagyon tetszik a borító, de azt kell, hogy mondjam, azok a szivecske szemek nem teljesen illenek oda... Most, hogy ezt írom, egy olyan érzés van bennem, hogy valami hiányzik. Nem akarok sokat elmondani a történetről, de annyit elárulok, hogy -SPOILER- ez a történet nem feltétlenül Dave és Julia felhőtlen szerelméről szól. -Spoiler vége- Kicsit elkanyarodtam, a lényeg, hogy lehetett volna egy kis utalás a borítón Gretchen-re.

A szereplőkről és a történetről

 Ez a könyv elvileg a sablonok mellőzéséről szól...Nos a karakterekre jutott bőven sablon...😪
Nem is tudom hol kezdjem. Az egyik főszereplő, ugyebár Dave volt. Hát, engem konkrétan irritált az egész személyisége. Pffú.
 Ugye, Dave és Julia legjobb haverok voltak, mindent együtt csináltak. Dave már a barátságuk kezdete óta szerelmes volt Juliába, de ezt soha nem merte neki bevallani.
 Tipikusan sablonos történet (ami amúgy jó is lehetett volna) , két legjobb barát, az egyik többet érez. Komolyan, Dave olyan nyomi volt, hogy már irritált! (A végén megszámolom, hányszor írom, hogy "irritált"😅)  Najó, egyszerűen ez nem megy, nem tudok tovább Dave-ról beszélni

   A történet tulajdonképpen négy nagyobb részre volt felosztva, az első rész Dave szemszögében játszódott, és valószínüleg ez az oka annak, hogy több mint egy hétig olvastam ezt a kb 100 oldalt. 
Őszinte leszek, ha nem betegszem le, akkor még mindig olvasnám😝😪
Dave szemszöge végig arról szólt, hogy ő mennyire szereti Juliat, hogy ő milyen csodálatos, és hogy ő mennyire nem lehet az övé...Aztán jött egy másik lány, Gretchen, és nem tudta eldönteni, melyiküket szereti, és hogy ezért milyen rossz neki...
Ezt nem annyira értettem, hiszen valakinek szerelmi élete sincs 
 Szóval ebben a részben végigkísértük Dave-t azon, hogy miként akarják Juliával mégis végrehajtani a "Sosemek listáját". Amikor ezek közül csináltak valamit, az nem volt olyan rossz. (kivéve Dave szenvedése...)
Aztán sor került az egyik pontra a listán, ami az volt, hogy bulit kellett rendezniük. !SPOILER! Itt összejött Dave Gretchennel. Spoiler vége Erről csúnyán összevesztek Juliával. 

  Itt kezdődött a második rész, amit valamennyire még élveztem is, mivel Juliáról szólt.
Lényegében annyi volt ennek a résznek a lényege, hogy Juliának fájt Dave-t Gretchennel látni, mégis kedvelte a lányt. Aztán új pontot teljesítettek a sosemek közül, elvezettek hétköznap este messzire (XD nem emlékszem hova) . !!SPOILER!! Itt Julia nem bírta tovább, bevallotta Dave-nek, hogy mit érez, és khm..elég annyi, hogy összejöttek. Spoiler vége

  Harmadik rész, Dave és Julia. Na végre. 
Mikor mentek haza a kocsis estéről, SPOILER Gretchen meglátta őket, amikor csókolóztak. Spoiler vége Dave megpróbált beszélni vele, de a történet épp a kocsiban maradt Juliáról szólt, így nem tudtuk meg, mit mondott Dave. Aztán boldogak voltak, de Dave egyre inkább Gretchenre gondolt.Spoiler Így vége lett a kapcsolatuknak. Spoiler vége Röviden ennyi a harmadik rész.

  A negyedik rész elég rövidke, Julia nagyon szomorú, Dave boldog. Aztán a végére kibékülnek, és felvesznek pár "sablont".

 Top 3 kedvenc idézetem



1.  "A szíved egy seggfej, amiért valaki mást választott"
2.  "Tudom, hogy ez a választás nem rajtad múlott"
3.  "Kicsit jobbá, mint ahogy találtad" 




Értékelések

  • Borító: 5/5
  • Cím: 5/4,5  Maga a cím nagyon tetszik, de nem biztos, hogy teljesen illik hozzá
  • Stílus: 5/2,5 és még egy nagyon kicsi
  • Karakterek: 5/3
  • Történet: 5/2   sajnos ez csak ennyi
  • Szórakoztatás: 5/2,5
  • Izgalom: 5/1,5 😅😪
  • Oldalszám: 316

Összességében

Hát nekem nem igazán jött be a történet, se Dave (😅😆) , ettől függetlenül ha van kedvetek, elolvashatjátok (megengedem xd) , lehet, hogy csak nekem nem tetszett annyira. Most örülök, hogy csak kölcsönkaptam a könyvet! 

A könyv értékelése pedig...
            5/2,5-et kap

















Köszi, ha elolvastad, legyen szép napotok!

~Csak egy lány

UI.: a képek sajátok:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése