Kristen Ciccarelli-Az utolsó Namsara ~Könyvértékelés🐉⚜️


Sziasztok!
Végre-valahára itt vagyok! Ugyan nagyjából csak egy  hónap telt el, nekem ez is rengeteg időnek tűnt! Nem voltam laptopközelben, aztán rossz volt az internet, a telefon nem akart velem együttműködni a blogolást illetőleg...úgyhogy, emiatt csak most vagyok itt.😔💓

Most viszont, bele is csapok a közepébe, és egy olyan könyvről  hozok nektek véleményt, ami nagyon közel áll hozzám, és ha nem is lett a kedvencem, július eleje óta néha még most is motoszkálnak gondolatok a fejemben erről a könyvről😍
És, mint a címből is láthattátok, ez nem más, mint Az utolsó Namsara című könyv, Kristen Ciccarellitől.




Tartalom-fülszöveg

„Mindenek ​kezdetén volt Namsara, az égből és lélekből formált ifjú, aki nevetést és szeretetet hozott magával, bárhová ment. Ám ahol fény van, ott sötétségnek is kell lennie – így megjelent Iskari, a vérből és holdfényből formált leány, a pusztító, a halálhozó." 
Asha, az uralkodó leánya a nagy Firgaard birodalom legrettegettebb sárkányölője. Az emberek tisztelik, de tartanak is tőle. Ő az iskari – ám ez magányos szerep, melytől Asha inkább érzi magát fegyvernek, mint fiatal nőnek. Egyik bestiát a másik után vadássza le, hogy elhozza a fejüket a királynak, de nincs az a zsákmány, ami megmenthetné őt a végzetétől: az apja odaígérte a kezét kegyetlen parancsnokának. A lány semmi mást nem akar, csak leszámolni tragikus múltjával és elkerülni a sivár jövőt. Amikor esélyt kap a szabadságra, cserébe Firgaard legerősebb sárkányának életéért, kapva kap a lehetőségen. Egy titokzatos fiú segítségével Ashának le kell ráznia magáról az iskari szerepének láncait, és ki kell tárnia szívét a szerelem, a fény és az igazság előtt, melyet egészen eddig eltitkoltak előle.


A borítóról
Mivel egy Dream válogatás könyvről van szó, a borítóra is nagy figyelem van szentelve. Ugyanis, még a belső borítója is csodaszép! Kicsit más borítót képzelnék a könyvnek, olyat, amin helyet kapnak pl. a sárkányok is, mivel ezek a lények nagyon sok szerepet játszanak a történetben. De, mivel a belső borítón ők kapnak helyet, így emellett el is siklanék. Meg vagyok elégedve a borítóval, tekintve mondjuk arra is, hogy a történet ennél sokkal fontosabb.😉

szereplőkről és a történetről

Bevallom őszintén, ezt a könyvet hirtelen felindultságból vettem meg. Hirtelen nagyon nagy kedvem lett ehhez a történethez. Aztán, miután megrendeltem, kicsit meg is bántam, hiszen eredetileg mást terveztem elolvasni. De óh! Mekkora volt  a pozitív csalódás! Ez a könyv tényleg annyira jó és izgalmas, mint mondják! Az első száz oldal már elragadott, de a maradék 350 körüli oldal annyira, de annyira izgalmas volt, hogy nem tudtam letenni, és konkrétan ezt a kb 350 oldalt egy nap alatt ledaráltam. IMÁDTAM!!!😍😍
.
A történetünk Asháról szól, akinek elég sivár a múltja és a jövője is az lesz, ha nem tesz semmit ellene. Édesanyja meghalt, ő pedig kiskorában felbőszítette a leggonoszabb sárkányt, aki porig rombolta a városukat. Emiatt Ashát a nép a gonosz istennő után iskarinak nevezte. 
Asha rossznak látja magát, talán mert ezt mondja a nép. Vagy inkább, mert az apja is ezt mondja. Apja szerint csak akkor menekülhet meg az iskari szerepétől, ha hozzámegy zsarnok, gonosz hadvezéréhez. Az egyetlen menekülési esély a házasság elől, ha Asha (aki sárkányokra vadászik) megöli a leggonoszabb őssárkányt, Kozut.

Ám, mielőtt még bármi is történhetne, Ashának szembe kell néznie vele, hogy nem biztos, hogy az, amit hisz magáról. A történet végén úgy dől össze az olvasás alatt elképzelt világunk, ahogyan felépítettük. Mert semmi sem az, aminek látszik, és kiderül, hogy nem biztos, hogy annak van igaza, aki a legközelebb áll hozzá, és aki mindig is hazugságokat terjesztett róla. Mert semmi sincs úgy, ahogyan tudtad, és ahogyan Asha is tudta. A lánynak szembesülnie kell vele, hogy a szerelemnek nem akadály, hogy épp sötét időket élünk. És, hogy a szerelemnek nem számít, hogy hol állsz a ranglétrán. A lánynak szembe kell néznie a fénnyel, hogy szembe tudjon nézni az igazi múltjával is.
.
Asha, a főszereplőnk egy erős jellemű lány és egyben nagyon makacs is. Annak látja magát, aminek mások mondják, nem pedig annak, aki valójában. 
Torwin egy rabszolga, akinek nagyon fontos a tisztesség és az igazság. De egy rabszolga és egy hercegnő között nem lehet szerelem. De ugyan ki az, aki parancsolni tud a szívének?
.
A történetet ezen kívül régi, ősi mesék hálózzák be, amik veszélyesek.
Legalábbis annak tartják őket. Egy olyan király tartja őket veszélyesnek, akinek még a palotája is hazugságból épülne, ha lehetne olyan.
.
Asha végül rájön, hogy a szíve után kell mennie, s nem úgy, ahogy azt mások elvárnák. De a lány tényleg képes ennyi áldozatot hozni?


Top kedvenc idézetek

*
"Amint elnevezünk valamit, kötődni kezdünk hozzá."

*
"-Hát -szólt Torwin halkan- ,akkor azt hiszem, én szépnek találom azt, ami veszélyes.

*
"-Torwin! -szólt, de nem mert hátranézni.
-Igen?
-Hívhatsz Ashának. Ha akarsz."

*
"Asha beszívta az illatát. Só és homok. Fiú és föld."
*
"Vajon lehetséges annyira imádni valaki illatát, hogy az ember legszívesebben megízlelné az illetőt, csakhogy kiderítse, vajon az is ugyanolyan mennyei-e?
Te tényleg romlott vagy -szólt egy rosszalló hang Asha fejében. Hát nem szégyelled magad, hogy egy szkrál után epekedsz?!"

*
"Épp, mielőtt a sárkány rávetette volna magát, Torwin felemelte a fejét, és a halálát ünneplő drakszorok tömegére nézett. Tekintete átsiklott a sokaságon, egyre csak fölfelé vándorolt, aztán megállapodott Ashán."

*
"Egyetlen szívdobbanás alatt gobelinként fonódott össze előtte a múlt, a jelen és a jövő.
Az édesanyja, ahogy mellette hever a halálos ágyán.
A bátyja, ahogy hiába próbálja elnyerni a népük hűségét.
A szerelme, ahogy egyedül lép át a holtak kapuján. Nélküle."

*
"Ha szörnyeteggé kell válnom ahhoz, hogy megfékezzek egy szörnyeteget -válaszolta Moria- ,akkor ezt fogom tenni."

*
– A világnak szüksége van egyensúlyra – válaszolta az Ősisten.

*
Soha ne feledd: nem az vagy, amit állítanak rólad, hanem az, ami benned lakozik!

*
– Van fogalmad róla, milyen érzés egész éjjel a rémálmaim között vergődni? – kérdezte Torwin. 
A lány megdermedt. 
– Olyan rémálmok között, amik… rólad szólnak. 
Asha nem fordult hátra. (…) 
– Mindig rólad szólnak – suttogta Torwin.

*

Értékelések

  • Borító: 5/4,5
  • Cím: 5/5 Tetszik, hogy csak a végén tudjuk meg, miért pont ez lett a cím
  • Stílus: 5/5 Teljesen bele tudtam élni magam
  • Karakterek: 5/4,8 A főszereplők szuperül ki voltak dolgozva, de a mellékszereplőkről nem tudtunk meg túl sokat. De sebaj, hiszen trilógia lesz😌
  • Történet: 5/5*** Nagyon szerettem😍
  • Szórakoztatás: 5/5 Imádtaaam
  • Izgalom: 5/5
  • Oldalszám: 446

Összességében

Nekem nagyon tetszett a könyv, egyedi volt és beszippantott! Bátran ajánlom mindenkinek💕

Nálam a könyv....

5/5-öt kap!


















Hamarosan jövök egy újabb bejegyzéssel! Szép napot!😘🐉🐲

~Petra



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése