Connie Glynn-Beépített hercegnő~Könyv értékelés 👑

Sziasztok!


"Ezek nem egy megdöbbent fiatal lány könnyei voltak;több volt annál."

Helló, kicsi molyok! A mai bejegyzésben ismét nektek kedvezek! Ugyanis, ismét a könyvajánlóval készültem nektek, ez viszont most elég pozitív lesz! Remélem megjön a könyvhöz a kedvetek, én nagyon ajánlom, na de lássuk bővebben!💗




Tartalom-fülszöveg

Lottie Pumpkin egy átlagos lány, akinek minden vágya, hogy hercegnő lehessen – jelenleg ösztöndíjjal tanul a Rosewood Hall nevű előkelő bentlakásos iskolában. Ellie Wolf egy hercegnő, aki másra sem vágyik, minthogy átlagos lehessen – ő azért jár Rosewood Hallba, hogy elodázhassa királyi kötelességeit, melyek Maradova trónörököseként várnak rá. Amikor a sors szeszélye folytán szobatársak lesznek, szinte kínálja magát a lehetőség és személyiséget cserélnek – ám valaki tudja a titkukat, és Rosewoodban többé semmi sem az, aminek látszik… 

A Nooderellaként is ismert Connie Glynn Youtube-sztár ezúttal regényíróként debütál – a Beépített hercegnő a Rosewood-krónikák című sorozatának első darabja. Merülj alá Lottie, Ellie, valamint a rejtélyes és mágikus Rosewood Hall világában!



A borítóról

 Három szó. Szerelem első látásra!😍
Ezt a könyvet, szintén karácsony előtt láttam a könyvesboltban, és a borítóján rögtön megakadt a szemem, a történet is tetszett, felkerült a "majd egyszer elolvasom" kategóriába. Karácsonyra pedig tök véletlenül megkaptam a rokonoktól, pedig nem is mondtam senkinek, hogy el szeretném olvasni, mert épp volt más könyv is. Szóval véletlenül pont ezt kaptam meg, és tökre örültem neki!
Szerintem tökre illik a történethez, és a könyv hangulatához is.


A szereplőkről és a történetről

BŐVEBBEN A TÖRTÉNETRŐL...

  A főszereplő Lottie Pumpkin egy szinte teljesen
 átlagos 14 éves lány. Annyi különbséggel, hogy a mostohaanyjával él, mert a szülei meghaltak. Nem kell tipikus Disney mostohára gondolni, Lottie itt szeretve van, de mivel elég szegények, a lány nevelőanyja örül, amikor felveszik őt a bentlakásos Rosewood Hall-ba.
Mint az előbb is említettem, Lottie-t felveszik az iskolába, de mivel nem úri családból származik, nagyon sokat kellett tanulnia azért, hogy megkapja az ösztöndíjat. Részben azért szeretne ennyire bekerülni a Rosewood-ba, mert mielőtt az anyukája meghalt, megígérte neki, hogy bekerül.
Lottie-nak volt egy koronája, amit még a hetedik születésnapjára kapott az anyukájától, hogy majd -mint eddig előtte- ő is továbbadhassa a gyerekeinek, s így tovább. A korona tetején lévő félhold, még aznap elferdült, amikor a tiara leesett a kicsi Lottie Pumpkin fejéről. Azóta ereklyeként őrzi a koronát. A szülinapján még valami megváltozott Lottie-ban. A lány hozzáállása. Idézem:

" Míg csak a megoldás villámcsapásként nem hasított Lottie-ba.Olyan egyértelmű volt; ez a szó hirtelen a legerőteljesebb és legfontosabb szónak tűnt az egész világon és örök időkre megváltoztatta Lottie hozzáállását.- Megállíthatatlan.
Ahogy kimondta, Lottie tudta,hogy ez volt az az erő, amit a tiarától szeretne kapni: az erő, hogy soha, de de soha ne adja fel, hogy ő maga a jóság megállíthatatlan ereje legyen, akár tetszik a világnak, akár nem."
-Connie Glynn annyira szépen fogalmaz (nem csak itt) hogy az egy csoda!😮💖-

Tehát a lány bekerült az iskolába, ahol először rögtön rosszba lett szobatársával, bár valahogy túlságosan egyszerűen ki is békültek utána, és legjobb barátnők lettek.
Nem bonyolodnék bele túlzottan a történetbe, akit érdekel, úgyis elolvassa, de egy pár dolgot még elmondok a történetünkről.
A Rosewood Hall-ban furcsa dolgok történnek Lottie-ékkal, megérkezik Jamie, Ellie partizánja, bonyodalmak lesznek, a végén egy igazi, mese szerű csattanóval.
De lássuk is, ki is Ellie, Jamie , meg a többiek! ⇩

A SZEREPLŐKRŐL...



   A főszereplő Lottie Pumpkin egy szinte teljesen átlagos 14 éves lány. Annyi különbséggel, hogy a mostohaanyjával él, mert a szülei meghaltak. Ezt már ugye említettem. 
Lottie ezen kívül eléggé naiv lány, imádja a meséket, és ugya annyira a hercegnőket is. Meg persze a rózsaszínt. Ebből azt gondolhatnánk, hogy ilyen kis kényes csillivilli hercegnőcske, de valójában egy csupa szív tünemény, aki mindenben próbálja a jót keresni. 
   Ellie Wolf , egy fekete rövidre nyírt hajú punk lány, látszólag Lottie tökéletes ellentéte. Később kiderül, hogy Maradova hercegnője, és ebből lesz egy kis bonyodalom, mert az iskola azt hiszi, Lottie a hercegnő (leginkább a rózsaszín mánia, vegetáriánusság és a Pumpkin név miatt). Ezen összekapnak, de kibékülnek később, és legjobb barátnők lesznek. Az Ivy házba jár Lottieval (és később Jamie-vel).
  Binah Fae szintén egy fontosabb szereplő a történetben. Ő a tipikus okos, mindent tudó, "stréber" lány. Szerintem nagyon szerethető, rejvényt is csinál Lottie és Ellie számára, aminek megfejtése nem is derül ki az első kötetben. A Stratus házba jár (de mindegyik házba hívták), a Rosewood Hall könyvtáros asszisztense.
  Anastacia Alcroft Leblanc és Saskia San Martin. Nem akarom lelőni a poént, a lényeg, hogy a történet elején, Anastacia kissé "beképzelt", de ezzel együtt egészen normális, Saskia pedig nagyon segítőkész. Legyen annyi elég, hogy a könyv végére Anastacia-t jobban megszerettem, mint Saskia-t. Egyébként mindketten a Conch házba tartoznak.
  A következő fontosabb szereplő, aki Lottie-val és Ellie-vel alkot triót, Jamie Volk. Ő később érkezik az iskolába, így a történetbe is. Jamie Ellie partizánja (a királyi gyermeket védő személy, általában egyidősek), és Lottiet képzi ki, hogy hitelesebb legyen az álca egy bálon, amin Lottie a "hercegnő".

 Pár kép az itt felsorolt szereplőkről, a többi "mellékebb" szereplőt az írónő instagram oldalán találod!😉
   

 


Top kedvenc idézetek

"– A világ néha nagyon hangos tud lenni, és az emberek, 
miközben igyekeznek a saját hangjukat
hallatni, végül némaságra ítélhetnek olyanokat, akiknek tényleg szükségük lenne arra, hogy beszéljenek."

"Olyan erősen szorította a kezét, hogy ízületei elfehéredtek. A könnyek megállíthatatlanul potyogtak a szeméből. Ezek nem egy megdöbbent fiatal lány könnyei voltak; több volt annál."

"Lottie elméje felidézte a fotót, amely kettejüket ábrázolta Párizsban. És akkor beugrott neki. Nem is tudta, hogyan kerülhette el eddig a figyelmét.
Ők ketten szerelmesek voltak egymásba."

"- Olyan, mint mi vagyunk-mondta Lottie, és izgatottan Ellie-re vigyorgott. A lány zavarba jött. 
- A félhold alakú tiara a napfényes dobozzal. Egymás teljes ellentétei, mégis összetartoznak."

Még nagyon sok van, de most ezeket emelném ki!💗


Értékelések

  • Borító: 5/5*** imádom😍💜
  • Cím: 5/5 illik hozzá
  • Stílus: 5/5* nekem nagyon tetszett!
  • Karakterek: 5/5 nem volt a leg kidolgozottabb, de változatos volt!
  • Történet: 5/5 valami hiányzott, remélem több lesz  Lottie és Jamie barátságánál...:)
  • Szórakoztatás: 5/5 beindult a történet
  • Izgalom: 5/4,5
  • Oldalszám: 390




Összességében...

 Nos, azt kell, hogy mondjam, pont olyan volt, ahogyan elképzeltem. Mesébe illő, varázslatos, könnyed és gyönyörű. Egyszerre volt izgalmas, összetett, és álomszerű. Connie olyan gyönyörű leírásokat adott, hogy csak néztem. Imádtam, és még ha akkor nem is éreztem olyan jónak, mostmár IGEN!😍
 Az eleje kicsit lassan indult be, de gyönyörűen volt fogalmazva, aztán megjött Jamie, és beindult a történet! A váratlan fordulatok néha túlságosan egyértelműek voltak, mégis szuper volt az egész!
Már nagyon várom, hogy megjelenjen magyarul a második része!

A könyv értékelése pedig...
        5/5-öt kap!










Remélem, tetszett a bejegyzés, találkozunk legközelebb!

~Csak egy lány

UI.: a képek sajátok!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése