* : ゚・ ✧Tippek a tanuláshoz✧ ・ ゚: *


Sziasztok!

 Az utóbbi időben elég sokat kellett tanulnom, hiába nem érettségiztem. Emiatt sajnos nem igazán volt időm a blogra koncentrálni, pedig ez az egyik olyan dolog, ami kikapcsol. Ezért elég stresszes, fáradt és hisztis voltam (bocsi családom és barátaim😃💕). Van pár problémám, és eléggé keresem önmagamat (ez kimerül abban, hogy változni fog a blogom neve és talán a stílusa, valamint az insa oldalam szín világa is "rendezettebb" lesz:) ), szóval kicsit ez is az oka annak, hogy nem volt bejegyzés.
                                                         * : ゚・✧ ・ ゚: *


 Ennek ellenére, büszkén kijelentem, hogy május eleje óta befejeztem a Sorok közöttet és a Fiúknak, akiket valaha szerettemet is! Mindkettő nagyon szuper volt, és mindkettőről tervezek majd egy értékelést a blogra.😊
 Ezen kívül, hihetetlen hálás vagyok Nektek, ugyanis instagrammon több, mint
300-AN VAGYUNK!!!🎉😍
Nagyon boldog vagyok, hogy ennyieteknek tetszik a bookstagram oldalam, hogy 6-an is gratuláltatok, és ilyen kedves közösségbe mondhatom magam!
                                                          * : ゚・✧ ・ ゚: *
 Viszont rátérve a témára , a mai bejegyzést azért szerettem volna elkészíteni, mert a nagy "évvégi hajtások" miatt ugyebár elég sokat kell tanulni. És bár nem is látszik most az időn, ha bejön a jó idő (reménykedni szabad, nem?!😪), elég rossz napokig a tankönyvek fölött gubbasztani.
Szóval, a mai bejegyzés erre a témára fog épülni, megpróbálok segítséget, tippeket adni, hogy jobban, gyorsabban, vagy épp könnyebben menjen a tanulás!😉


* : ゚・ ✧í𝓰𝔂 𝓯𝓲𝓰𝔂𝓮𝓵𝓳 ó𝓻á𝓷 ✧ ・ ゚: *

 Biztosan veletek is gyakran előfordul, hogy egyszerűen nem bírtok koncentrálni az órán. Nem
szereted a tantárgyat, idegesít a tanár, szívesebben beszélgetsz a padtársaddal, vagy csak simán bealszol.
 Pedig fontos, hogy odafigyelj arra, ami az órán történik. Ez azért fontos, mert otthon is könnyebben megírod a házidat és megtanulod az anyagot, ha már eleve tudod, miről van szó. Íme néhány tipp, ami segíthet abban, hogy ne csak ülj a teremben, és bámulj ki a fejedből, hanem részt is vegyél az órán.

  • 1. 𝓐𝓵𝓾𝓭𝓭 𝓴𝓲 𝓶𝓪𝓰𝓪𝓭!✧ ・ ゚: *
 Figyelj arra, hogy minden nap elegendőt aludj! Tudom, hogy könnyen elszalad az idő, beszélgetsz a barátnőiddel chat-en, lógsz az instán, vagy a YouTube-on, ott ragadsz a tévé előtt, megy a kedvenc sorozatod, vagy csak kicsit (khmm😛) tovább olvasol mint kéne. Ez azért nem jó, mert az elektromos kütyük bambulása (a könyv itt most mindegy) után sokkal nehezebben tudsz elaludni. És, bizony, ha nem alszol eleget, az agyadnak nem adsz időt a pihenésre, és másnap, ha testben ott is vagy a suliban, az agyad elhagyod valahol fél úton.😖
Ha kipihentebb, frissebb vagy, sokkal jobban tudsz koncentrálni, és az anyagot is könnyebben meg tudod jegyezni.

  • 2. 𝓡𝓮𝓰𝓰𝓮𝓵𝓲𝔃𝔃! 𝓓𝓮 𝓽é𝓷𝔂𝓵𝓮𝓰!✧ ・ ゚: *
 A reggeli a nap legfontosabb étkezése, mert bla, bla, bla...😩
 Oké, na de tényleg a nap legfontosabb étkezése?
Elárulom. Igen, tényleg az. Ezért is nagyon fontos, hogy legyen reggel +5 perced, hogy legalább pár falatot egyél. Ha lehet, indig legyen időd arra, hogy még otthon nyugiban tudj enni, és esetleg figyelj arra is, hogy egészségesen, vitaminokban gazdagon válogatsd meg étrendedet. 
 Ha ezt megteszed, felturbózod magad annyi energiával, hogy még az első órán sem fogsz a padra dőlve kómába esni.😉

  • 3. 𝓛é𝓰𝔂 𝓪𝓴𝓽í𝓿!✧ ・ ゚: *
 Legyél aktív és aktívan vegyél részt az órákon! Kérdezz, ha valamit nem értesz, és jelentkezz, ha tudod az adott kérdésre a választ! Ha nem megy valami, kérj segítséget, vagy fuss neki újra!
Tanulni nem ciki, főleg, ha így a saját dolgod is könnyíted meg vele!

  • 4. 𝓙𝓮𝓰𝔂𝔃𝓮𝓽𝓮𝓵𝓳!✧ ・ ゚: *
 Ne csak bámulj az orrod elé, hanem jegyzeteld, amit a tanár mond! Ez is remekül segít abban, hogy megértsd az anyagot, és még ébren is tart a nap folyamán. Ha mindig írsz, egész nap aktívan használod az agyadat is.😊



 * : ゚・ ✧  𝕿𝖎𝖕𝖕𝖊k 𝖆 𝖙𝖆𝖓𝖚𝖑á𝖘𝖍𝖔𝖟 ✧ ・ ゚: * 

  • 1.Jegyzetek ✧ ・ ゚: *
Elvileg, ha ugyan azon a napon nézed át a jegyzeteid, mint amikor leírtad őket, 60%-os esélye van annak, hogy jobban bent marad a fejedben!
  • 2.Hallgasd vissza a beadandód/anyagot, hogy észrevedd a hibákat!✧ ・ ゚: *
Sokszor kell dolgozatot beadnunk, tanulmányi munkákat. Néha annyira belemerülünk a részletekbe, hogy észre sem vesszük, mennyire furán hangzik, amit leírtunk.                                              Másold be Google Translate-be a késznek gondolt beadandód, hallgasd vissza és észreveszed a hibákat!
  • 3. Használj kéket!✧ ・ ゚: *
Szerintem nagyon sokkal megkönnyíted a dolgod, ha a lényegesebb dolgokat színes kihúzókkal emeled ki! De még hatásosabb lehetsz, ha kéket használsz! A kékkel írt szöveg jobban megragad az emlékezetedben, mintha feketét olvasnál, vagy rózsaszínt! Főleg azért, mert hideg szín és nem hagy elaludni.


  • 4.Tegyél úgy, mintha másnak magyaráznál!✧ ・ ゚: *
Persze még jobb, ha tényleg van ott valaki, akit érdekel is. Ha ez nem jön össze, csak írj fel egy fogalmat vagy témát egy lap tetejére, és saját szavaiddal magyarázd el, mit is jelent pontosan. Meg fogod találni, melyik részét nem érted, minek kell még utánanézni. Ezzel a módszerrel megtalálod az összefüggéseket is, és ha megértesz valamit, emlékezni is fogsz rá!
  • 5.Tanulás közben 30-50 percenként tarts szünetet, hogy hatásosabb legyél!✧ ・ ゚: *
Hidd el, sokkal könnyebben megy majd a tanulás, ha fél óránként kb. 10 perces szüneteket tartasz. De nagyon fontos, hogy ne olyat csinálj, ami később a tanulás folytatásánál leköti a figyelmed (olvasás, kockulás). Csak sétálj egyet, menj ki a levegőre, egyél, igyál egy kicsit. Utána újult erővel térj vissza tanulni! 😊📖

  • 6.Egyél csokit!✧ ・ ゚: *
A csokiban található flavonoidokról kimutatták, hogy javítja a vér áramlását. Egy tanulmány szerint 2 pohár forró csoki 2-3 órára megemeli a véráramlatot. A cukor pedig köztudottan segít fókuszálni. Gyorsan felszívódik és hamar a véráramodba kerül. Ráadásul nem telít el, hanem éppen azokat az anyagokat tartalmazza, amire szükséged van. Ezt a tippet használhatod akkor is, amikor vizsgázol.

  • 7.Ha leírod, olyan, mintha 10x olvasnád át!✧ ・ ゚: *
Jóval hatásosabbak, mintha csak olvasnád az anyagot! Különösen számoknál, képleteknél, idegen szavaknál.✏️

  • 8.Hallgass ének nélküli zenét!✧ ・ ゚: *
Rengeteg embert zavar a síri csend. Annyira hozzászoktunk a háttérzajhoz, hogy tanulni sem tudunk nélküle. Ilyenkor hallgass olyan zenét, amiben nincs semmi szöveg. A szövegre ugyanis figyelni fogsz, de a zene magában nem tereli el a figyelmet.

  • 9.Oszd be az idődet!✧ ・ ゚: *
Ez egy olyan dolog, amit mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Ha edzésed van este, délután 4 után, és mondjuk napközis vagy, menj haza! Én például este hat után képtelen vagyok tanulni, egyszerűen alig fog az agyam. Viszont a barátaim közül is ismerek olyanokat, akik pedig este tudnak a leginkább tanulni. Szóval, ez tényleg egyéni dolog. 
Ezen kívül, ne azt csináljátok, hogy "Jaj, már elmúlt 2 óra öt perccel, majd negyedkor tanulok, jaj, már 20 van..." (mint én, khm...)  , hanem mikor haza értek a suliból, egy 15-30 perc pihenő után, igenis üljetek le, koncentráljatok, figyeljetek oda, és ne más terelje el a figyelmeteket, és akkor sokkal frissebben és gyorsabban végeztek a tanulással!

  • 10.Osztd be a tanulást!✧ ・ ゚: *
Nekünk törire mindig 3-4 óránként kell tanulni, mert röpit írunk. Most a TZ anyagból, csak egyszer írtunk röpit, ezért nagyon sok maradt hátra tanulni. Nagyon rossz volt, a végén már 1-2 napig úgy éreztem, az agyam nem képes befogadni több dolgot.😫
Ezért, mindenkinek azt ajánlom, hogy mindenképp osszátok be a tanulást! Így jobban is megtanulod, mintha nagyon sokat tanulsz egyszerre!

  • 11.Szaglás és ízlelés✧ ・ ゚: *
Akár az is segíthet, ha mondjuk éppen XIV. Lajosból írsz dogát, de benne lesz Mátyás király is (Nyugi ezt csak random írtam :D ) , akkor Lajosnál egyél csokit, Mátyásnál pedig fújj magadra egy kis parfümöt/testpermetet, vagy kend be a kezed egy illatos krémmel. A dolgozat előtt egyél csokit, ha nem jut eszedbe Lajos, vagy Mátyásnál is használhatod az előbb említett praktikát!😉


                                                         * : ゚・✧ ・ ゚: *

Ennyi is lett volna ez a bejegyzés, tervezek még könyvvéleményeket, bár nem tudom, mikor lesz rájuk időm!

Mivel hamarosan változni fog a blog neve, ezért nem lesz többé ez az elköszönés.

Szép napot, puszi;

~Csak egy lány/Petra💖

(A képek sajátok:) )



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése