Nyári(as) könyvajánló + amit mindenképp el szeretnék olvasni a nyáron


Sziasztok!
A mai bejegyzésben, arra gondoltam, első körben ajánlanék nektek nyáron játszódó, nyári hangulatú, vagy csak egyszerűen olyan köteteket, amik szerintem tökéletesek lehetnek a nyárra. Lesznek, amiket még nem olvastam, de tervezek, vagy éppen nem tervezek, de szerintem jók erre az időszakra!
A bejegyzés másik felében pedig, megmutatom nektek, milyen könyveket szeretnék mindenképpen beiktatni a nyár hátralévő részére!

Vágjunk is bele!

Nyárias könyvek, amiket tervezek, vagy ajánlok

  • Jenna Evans Welch: Firenzei ​nyár (Love & Gelato 1.)

Lina ​az idei nyarat Toszkánában tölti, jóllehet, eleinte semmilyen érdeklődést nem mutat az ország napsütötte, varázslatos tájai iránt. Csupán édesanyja utolsó kívánságának eleget téve érkezett addig nem látott apjához. De milyen apa az olyan, aki tizenhat évig a gyereke felé sem néz? Lina ezért nem is vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet. Aztán a kezébe kerül egy napló, amit édesanyja az itáliai tartózkodása idején vezetett. A lány előtt hirtelen feltárul egy csodás világ, amely titkos románccal, műalkotásokkal és eldugott pékségekkel van teli. Mindez arra ösztönzi Linát, hogy újdonsült barátjával, Rennel, anyja nyomdokain haladva felfedjen egy titkot, melyről már rég tudomást kellett volna szereznie. A titok pedig azonnal más megvilágításba helyezi az anyjáról, az apjáról, sőt még az önmagáról alkotott képet is. Valaki egyszer azt mondta neki, hogy az emberek a szerelem és a fagylalt miatt mennek Olaszországba – néha azonban ennél sokkal többet találnak.

„Egy varázslatos könyv, mely ámulatba ejtően mesél arról, hogy döntéseink miként befolyásolhatják szerelmeinket, barátságainkat és a jövőnket.”
Amazon

Eleinte nem izgatott ez a történet, de amikor felfedeztem a nyári könyvek között és elolvastam a tartalmát, tudtam, hogy ez kell nekem! Egy könnyed, idilli kis könyvecske, igazi nyári hangulattal. Ezt tuti, nem hagyom majd ki a nyáron!
(Egyébként, van egy második része is, a Szerencsés szerelem)



  • Király Anikó: Strand, papucs, szerelem
Bogi igazi csapásként éli meg, amikor az egész nyarat édesapja lepukkant, balatonfüredi kempingjében kell eltöltenie. Ezért az eddigi nyarakból leszűrt tanulságok alapján összeír egy listát azokról a dolgokról, amiket mindenképpen el akar kerülni. Míg eleinte a legnagyobb problémája, hogy duci testét nem akarja bikiniben közszemlére tenni, később kiderül, hogy vannak az előnytelen fürdőruhánál és a lángostilalomnál komolyabb problémák is. És kezdetét veszi a nagy „Mentsük meg a kempinget!”-hadművelet…
Bogi izgalmas és röhejes kalandokba keveredik, és talán, de tényleg csak talán, békét köt ősellenségével, a bikinivel is.

Már tavaly nyáron is el szerettem volna olvasni, de sajnos akkor nem jutott rá időm. Idén mindenképp be szeretném iktatni!



  • Morgan Matson: Páratlan nyár

„Egy ​kézzelfogható élmény Morgan Matson tollából, amely talán ténylegesen kiszakítja a tiniket a közösségi média világából, míg be nem fejezik a könyvet.” – Booklist

Sloane kirángatta Emilyt a csigaházából és egy teljesen más életszemléletet mutatott neki. Életük legjobb nyarára készültek, amikor Sloane egyszer csak eltűnt és csupán egy listát hagyott maga után.
A listán tizenhárom feladat szerepelt, amelyekre Emily amúgy soha nem vállalkozott volna. De mi van, ha a feladatok teljesítésével Sloane nyomára bukkanhat?
Almaszedés éjszaka? Persze. Elég könnyűnek tűnik.
Táncolj hajnalig? Miért ne?
Csókolj meg egy idegent? Őőő…
Emily belevágott a váratlan nyári kalandba Frank Porter segítségével (ami szintén váratlan volt), hogy teljesítse az összes feladatot. Ki tudja, mire jön rá a végén
Meztelen csobbanás? Várj! Hogy mi?
Morgan Matson a kortárs ifjúsági irodalom legmagávalragadóbb, California Book-díjas szerzője, aki őszinte történeteket ír a családról, a barátságról és az első szerelemről.

Szintén tavaly nyár óta érdekel, könnyednek, kalandosnak, és igazán szezonálisnak tűnik!


  • Tera Lynn Childs: Hableányok kíméljenek 2.
Az első részt már nemrég olvastam, és a könnyed, de izgalmas stílusa megnyert magának, így szeretném majd folytatni! Itt az első rész fülszövege (szerintem egyébként nem a legtalálóbb a fülszöveg, de nem baj):

Lily ​Sandersonnak van egy titka – nem az, hogy halálosan szerelmes a Brody Bennett nevű jóképű úszóistenbe, akinek láttán a szíve partra vetett halként vergődik. A viszonzatlan szerelmet még egy normális kamaszlány is nehezen éli meg, de ha valaki félig ember, félig sellő, mint Lily, végképp nem beszélhetünk egyszerű kis kalandról. Lily titka nem derülhet ki, mivel ő nem akármilyen sellő, hanem Thalasszinia hercegnője. Amikor Lily három éve megtudta, hogy az édesanyja valójában ember volt, végre rájött, miért nem érzi igazán otthon magát Thalassziniában. Azóta is a szárazföldön él, és a Seaview Gimnáziumba jár, abban a reményben, hogy sikerül igazi otthonra lelnie. Persze a szárazföldön is akadnak nehézségek – például Quince Fletcher, a bunkó motoros srác a szomszédból –, de egy komoly előny azért van: Brody. A gond csak az, hogy a sellők nem igazán hívei az alkalmi kapcsolatoknak – amint kötődni kezdenek valakihez, az érzés örökre szól. Amikor Lily kísérlete, hogy elnyerje Brody szívét, kínos félreértések szökőárját zúdítja az érintettek nyakába, a lány kész szembenézni a szerelmi dráma fenyegetően tornyosuló hullámaival, és hamar rájön, hogy révbe érni nem is olyan könnyű, mint gondolnánk.

 


  • Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás

Egy régi faládikóban rejtőző térkép…
Egy titkosírással írt üzenet… Egy tetovált nagymama, aki kiszuperált cirkuszi kocsival járja a Balaton-felvidéket…

Ki ne vágyna egy duplán rejtélyes nyárra?
    Krisztinek és Hubának különféle kódokat és találós kérdéseket kell megfejtenie, hogy rábukkanjon a kincsre. De eközben egy valódi bűnszövetkezet is dolgozik a Balaton-partján: pénztárcák és ékszerek tűnnek el mindenhonnan…
    Vajon milyen kincs várja Krisztiéket az út végén? És sikerül-e közben leleplezniük a tolvajokat is?
    Nyomozz Te is velünk! Bejárjuk többek közt Révfülöpöt, a Folly Arborétumot és Hegyestűt, megkeressük a mindszentkállai titkos lépcsőt és bekukkantunk Csobánc várába is…

Tavaly jelent meg ez a kötet, s bár kisebbeket szólít meg, nekem felkeltette az érdeklődésemet, mert nosztalgikus és nyári hangulatúnak ígérkezik!



  • Lucy Strange: A világítótorony legendája
A világítótoronyban felnövő Pet világa tengeri viharok, titkos alagutak és egy titokzatos vízszörnyről szőtt legenda köré épül. De most, hogy Anglia háborúban áll, a fennsík egyszeriben csaták helyszíne lesz, és a családja szétszakad. Ez a könyv egy kicsi, bátor lányról szól, akire senki sem figyel oda, és aki riadtan bújik el, ha egy repülőgép elszáll fölötte. Egy lányról, aki részese lesz a legendáknak.

Csodálatos a borító, és nagyon pozitívak a visszajelzések, plusz a történet is rendkívül érdekesnek tűnik!



  • Leiner Laura: Bábel
Zsófi tizenhét éves és RHCP rajongói blogot ír, ezért nem is kérdés, hogy az idei Bábelfesztre egész hetes bérletet vesz, hiszen az utolsó nap sztárfellépője a Red Hot Chili Peppers.
Zsófinak ez lesz élete első fesztiválja, amelyen barátaival, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával együtt vesznek részt. Ez pedig azt is jelenti, hogy többnapos, ismeretlen olaszok utáni hajtóvadászat, az orvosi sátorban töltött hosszú órák és a VIP-szekcióba való kétségbeesett bejutási kísérletek is várnak rájuk. A folyamatos bulizás, sátorozás, a koncertek és a legelképesztőbb közös élmények felejthetetlenné teszik ezt a hét napot, sőt, talán az egész nyarat.

Idén mindenképp szeretném újraolvasni, nagyon nyári, nagyon humoros és nagyon Laurás!😍



Őket már olvastam, szerintem tökéletesek lehetnek nyárra. Kalandosak, izgalmasak, nyáriasak!
(Az utóbb említettről hamarosan bejegyzés várható)




  • További nyárias hangulatú könyvekért pedig kattintsatok ide



Könyvek, amiket nem szeretnék kihagyni a nyáron

Ezen belülről például az Anne Shirley sorozatot szeretném elkezdeni, befejezni a Váratlan utazást, és számtalan másik könyvemet, amire még nem kerítettem sort.

Ez igazából nagyon sűrűn változik, általában a legkésőbb hozzáadott könyvek azok, de például a Rubinvöröst is nagyon szeretném már elolvasni, de sajnos jelenleg nem elérhető sehol a könyv😓.

_______________________________________

Igazándiból ennyi lett volna ez a bejegyzés, elég kusza és lapos lett, de ez most így sikerült, bocsánat! Hamarosan érkezem, köszönöm, ha elolvastátok!

~𝙿𝚎𝚝𝚛𝚊

1 megjegyzés: